Stema Orașului Nădlac

S-a supus spre aprobarea CLN varianta finala a stemei orasului Nădlac.

Cetățenii pot efectua propuneri, sugestii, obiecțiuni, cu valoare de recomandare cel târziu la data de 20 octombrie 2012, acestea urmând a fi supuse analizei și dezbaterii CLN in cadrul ședintei ordinare din luna octombrie.
Stema orașului Nădlac se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat, partea superioară fiind despicată.
În cartierul din dreapta, pe fond de aur se află un corb negru care ține în cioc un inel de argint cu piatră roșie și care stă pe o crenguță de stejar verde cu ghinde și fructificații de aur.
În cartierul din stânga, pe fond albastru o construcție de argint având acoperișul ascuțit, o poartă și două ferestre negre dintr-una ieșind un personaj costumat în negru, care ține cu mâna dreaptă o goarnă de aur, spre dreapta, din care acesta suflă. În dreapta edificiului un snop de grâu de aur.
În partea inferioară, pe fond albastru, un zid de cetate de cărădmidă roșie, cu o poartă deschisă, cu moloanele și ușile deschise, de aur, având in mijloc un caduceu negru. Totul așezat pe o terasă verde străbătută de o fascie undată, de aur.
Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu trei turnuri care indică că localitatea are rangul de oraș.Sari la conținut